,,SOLIDARI CU CEI DE LÂNGĂ NOI"

10 mai – 1 septembrie 2016

 

solidari1

 

 

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Arges in parteneriat cu Liceul Tehnologic ASTRA desfasoara in perioada 10 mai – 1 septembrie  proiectul „SOLIDARI CU CEI DE LANGA NOI”, sub sloganul “Fii scolar, nu fi hoinar”.

 

Proiectul isi propune responsabilizarea tinerilor în privinţa problemelor de excluziune socială pe care le întâmpină categoriile de tineri defavorizati si constă în desfăşurarea unei suite diverse de activitati:

 

  1. Atelier de lucru – tehnica Origami – 23 mai – la sediul Liceului Tehnologic ASTRA – participanti 23 tineri
  2. 1 Iunie Solidar! – competiţii sportive (sah, tennis de masa, alergari stafeta, badminton, sarituri cu coarda) – 31 mai - la sediul Liceului Tehnologic ASTRA – participanti 60 tineri
  3. La foc de tabără! - sesiuni de formare a voluntarilor – 10 - 12 iunie – Centrul de agrement Corbeni Arges – 30 participanţi

 

Sesiunea de formare a avut prevăzute în agendă activităţi bazate pe principiul educatiei nonformale: Scrierea proiectelor care vizează implicarea voluntarilor în diverse domenii, dezbateri privind rolul voluntariatului în dezvoltarea personală, importanţa lucrului in echipă, jocuri interactive, dinamice de echipă etc.

 

Trainerii au fost voluntari de la Asociaţia Iniţiative ale Tinerilor FOR Mioveni.

 

Pană la sfărsitul proiectului urmează să se mai desfăşoare urmatoarele activităţi:

-         ZIUA INTERNAŢIONALĂ a IEI- prezentare  de costume populare

-         HAI LA TEATRU!- o alternativă a timpului liber

-         Editarea  unei REVISTE a proiectului