TINERII se consultă! - TINERETE - AROMA DE CAFEA - DIALOG STRUCTURAT

 

afis tinerete

 

Tineri din toată țara au ocazia să participe în cadrul unor evenimente de consultări din sfera dialogului structurat în perioada iunie – noiembrie 2016. Ministerul Tineretului şi Sportului a creat o rețea de lucrători de tineret, denumită tineREȚEA, care organizează la nivel național diverse evenimente de consultare. Scopul rețelei este de a identifica nevoile reale ale tinerilor punând în practică dialogul structurat. Totodată își propune să formeze tinerii pentru a fi implicați în activități de tineret și voluntariat. La nivelul fiecărui județ rețeaua de lucrători de tineret va realiza 4 activităţi din sfera consultării și a dialogului structurat și o activitate de formare în comunitățile în care sunt activi.

Rezultatele discuțiilor vor constitui baza pentru întocmirea raportului de țară, care contribuie la recomandările finale pe componenta de tineret ale TRIO-ul Presedenției Olanda, Slovacia și Malta. Proiectul Dialog Structurat 2016 este co-finanțat prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Prin activitățile propuse se urmăresc: creşterea numărului de tineri implicați în evenimente de consultare și formare, creşterea calităţii evenimentelor de tineret cu privire la consultarea publică, participare și dialog structurat, asigurarea unei reprezentativități geografice echilibrate, din perspectiva participării tinerilor în procesele de consultare ca parte a dialogului structurat și activități de participare și învățare non-formală.

În județul Arges,  voluntarii lucrători de tineret alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş vor  pune în practică dialogul structurat pentru a identifica nevoile reale ale tinerilor la nivel judeţean și vor învăța tinerii să se implice în activități de tineret și voluntariat.

Primul eveniment din sfera consultării este „Cafeneaua Publică – Tu ești parte din comunitate”,  care va avea loc în data de 18 iulie a.c., ora 13.00, la Centrul Cultural Mioveni.

 

Contact:

DJST Arges - Robu Mihai, inspector tineret, tel. 0742543599

Lucrător de tineret Hoaghea Adriana, Mioveni, tel. 0744326913