Comunicat de presă

Tineri. Cu viziune!

 

afis tineri cu viziune

 

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş organizează cel de al doilea eveniment din sfera consultărilor realizate cu sprijinul reţelei naţionale TineREŢEA, „TINERI. Cu viziune!”. Acesta va avea loc  în data de 12 august 2016, ora 15.00 în sala principală a Centrului Cultural Educativ Mioveni.

Cosultările se desfăşoara în toata ţara într-o zi cu semnificaţie aparte, şi anume Ziua Internaţională a Tineretului. Acestea sunt prilejuite de faptul că România va prelua pentru prima oară Preşedinţia semestrială a Consiliului UE la 1 ianuarie 2019, fiind prima din trioul de preşedinţii pe care îl împarte alături de Finlanda şi Croaţia. Aflată la Preşedinţia Consiliului, România va trebui să propună cel puţin un proiect de concluzii pe o temă care să reflecte priorităţile ţării noastre în domeniul tineret.

Pentru a pregăti cât mai bine Președinția şi pentru a reprezenta cât mai fidel aşteptările tinerilor din România, Ministerul Tineretului şi Sportului lansează o campanie de consultare cu tinerii privind priorităţile tematice pe care ţara noastră ar trebui să le introducă pe agenda semestrială europeană în domeniul tineret.

„Întâlnirile vor folosi tehnologia spațiului deschis (open space) o metodă interactivă ce permite participanților să propună și să contribuie la discuții plecând de la nevoile lor reale. Sunt asteptaţi să participe tineri şi cei care lucrează cu tineri cu vârste între 14 şi 35 de ani, dar nu va fi refuzată nicio alta intenţie de participare”, a declarat dl. Adrian Dumitru Bughiu, director executiv adjunct al DJST Argeş.

Contact:

DJST Arges – Bocanu Simona, consilier tineret, tel. 0742112308

Lucrător de tineret Hoaghea Adriana, Mioveni, tel. 0744326913