Dialog structurat 2016 – Curs tematic „Învăţarea experenţială si Participarea Tinerilor”

 

 aaazl

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș a organizat la sfârşitul săptămânii trecute, 16 – 18  septembrie la Centrul de tineret Piteşti, în cadrul proiectului „Dialog structurat 2016 - TineREŢEA”, cursul de formare cu tema  „Învăţarea experenţială si participarea tinerilor”.

Obiectivele acestui curs au fost dezvoltarea competențelor de înțelegere a proceselor de consultare, participare și includere a tinerilor, cunoașterea unor metode de implicare în comunitate și experimentarea acestora, precum şi dezvoltarea motivației de implicare activă în comunitatea locală. Au participat 20 de tineri, voluntari cu experienţă, dar şi dintre cei care abia se afla la început de drum de voluntariat.

Programul s-a axat pe prezentarea metodelor de educaţie nonformală şi exersarea acestora: open space, cafenea publica, photo voice, expozitie vie etc. Toate acestea au avut o latura teoretica si una practica. In plus, la sfarsitul activitatilor s-a realizat o defilare in centrul orasului Pitesti, cu mesaje motivationale transpuse de participanti in diverse forme.

„Experiențe minunate și oameni minunați, activități nonformale de cunoaștere și teambuilding, discuții informative despre voluntariat și implicarea activă a tinerilor în comunitate... sunt doar câteva dintre activitățile pe care le-am desfășurat. Am organizat o defilare a voluntarilor (adică noi) care au realizat afișe cu mesaje motivaționale pentru comunitate (adică voi).... De toate acestea și nu numai, am avut parte în cele trei zile de curs organizate de DJST Argeș”, menţiona Nataşa Cîrstea, participant la activităţi, într-o postare de grup.

Aceste proiecte sunt gândite pentru stimularea interesului tinerilor de a participa la activităţi de educaţie nonformală. Am remarcat la toţi participanţii dorinţa de a-şi însuşi metode noi, seriozitatea cu care le transpuneau în practică, ceea ce m-a convins că toate aceste informaţii vor fi valorificate de aceşti tineri în proiectele pe care le vor iniţia în viitor”, a declarat dl. Adrian Dumitru Bughiu, director executiv adjunct al DJST Argeş.