ATLERNATIVELE TIMPULUI LIBER – proiect finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Argeş

Partener: Liceul Tehnologic Astra Pitesti

 

DSC08911  

In perioada 2 mai  - 8 septembrie 2017 se desfăşoară proiectul „Alternativele timpului liber”, iniţiat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Arges în parteneriat cuLiceul Tehnologic Astra Pitesti.

Până în prezent, elevii selectaţi să participe la activităţile proiectului, au avut ocazia să cunoască drumul cărții „de la sămânță la cartea din bibliotecă”, vizitând în data de   7 iunie  Biblioteca Judeteana Arges, în cadrul activităţii „Cartea – comoara sufletului”.

În data de 16 iunie, la invitația DSJT Argeș care a organizat târgul ONG-urilor, ambasadorii juniori ai Liceului Tehnologic Astra au participat la eveniment ca voluntari, împărtășind totodată mândria că au adus unității în care învață titlul de ,,Școală-ambasador a Parlamentului European”.

O altă activitate desfăşurată în cadrul proiectului a fost şi sesiunea de formare a voluntarilor, în perioada  23 - 25 iunie, în  Centrul de agrement Corbeni Arges. S-au familiarizat cu noţiuni  despre voluntariat si educaţie nonformală 25 de elevi, sub atenta îndrumare a patru voluntari de la Asociaţia Imago Mundi.

Sesiunea de formare a avut prevăzute în agendă activităţi bazate pe principiul educatiei nonformale: Scrierea proiectelor care vizează implicarea voluntarilor în diverse domenii, dezbateri privind rolul voluntariatului în dezvoltarea personală, importanţa lucrului in echipă, jocuri interactive, dinamice de echipă, vizite în împrejurimi etc.

Proiectul va continua cu o vizită de documentare la Muzeul Golesti în luna iulie, alte activităţi practice de voluntariat pe perioada vacanţei,  redactarea unei publicaţii a proiectului si diseminarea rezultatelor în cadrul unei întâlniri cu colegii de liceu.